Saturday, November 26, 2016

Frigărui de pui cu ceapă şi caise



Frigăruile de pui cu ceapă şi caise păstrează gustul verii, indiferent de anotimp. Aşa că sunt foarte potrivite vara dar nemaipomenite în orice anotimp. Carnea de pui, în special pieptul folosit în această reţetă, nu este din cale afară de suculentă însă în combinaţie cu caisele şi ceapa se va transforma într-o adevărată delicatesă. Încercaţi să adăugaţi un strop de ardei iute acestui preparat de origine orientală pentru a constrasta plăcut cu dulceaţa cepei şi a caiselor.
Pentru această reţetă se folosesc exclusiv caise deshidratate. Alegeţi pe cât se poate caise mari şi nu excesiv de uscate care se vor întâri pe grătar.
Dacă folosiţi beţe de frigărui din bambus, lăsaţi-le la înmuiat 30 de minute înainte de folosire.
Carnea de pui se marinează mai bine dacă este acoperită integral cu marinată însă frigăruile sunt mai greu de format deoarece carnea este alunecoasă, beţele umede se curbează, etc. Astfel, dacă nu aveţi multă experienţă sau sunteţi comod, formaţi frigăruile şi acoperiţi-le după cu marinată. Aveţi grijă să fie bine acoperite şi lăsaţi-le minim 2 ore la rece înainte de folosire. Nu uitaţi să le scoateţi din frigder cu 30 de minute înainte de a le frige.

Ingrediente:

  • 800 grame piept de pui
  • 1 ceapă albă mare
  • 250 grame caise deshidratate
  • 1 lingură rasă pudră de curry
  • 1 lingură de miere (sau gem de caise)
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă de sare
  • 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi făcuţi pastă
  • 1/4 linguriţă piper măcinat
  • 1 vârf de cuţit fulgi de ardei iute sau boia iute
  • 100 ulei
 Poftă bună!

No comments:

Post a Comment